Borkészítés
Direkt préselés, ülepítés. A bor erjedt 2 hónapon át egy 7 éves francia hordóban, autochtone élesztővel.
Borjellemzés
„Megjelenésre, illatra tiszta és határozott, nagyon könnyed és fiatalos a bor. Aromatikája leginkább citrus körben érezhető, tartalmas, gazdag és komplex. Savai fürgék, egyensúlya kifogástalan. Mindvégig megőrzi élénk és üde karakterét. Díszítő ízei mindvégig a gyümölcsös, zöldfűszeres körben maradnak. Nem túldimenzionált bor, de egyéniség.” (Mészáros Gabriella)
Alapadatok
Szőlőfajta: | |
Termőhely: | Tarcal, Lónyai-dűlő |
Telepítés éve: | 1990 |
Talaj: | lösz |
Szüret: | 2017. 09. 20. |
Alkohol: | 12,5% vol. |
Cukor: | 4 g/l |
Mennyiség (liter): | 200 |
Mennyiség (palackszám × ml): | 264×750 |
Becsérték/palack (HUF, bruttó): | 7000 |
Becsérték/palack (EUR, bruttó): | 23 |