Borkészítés
Novemberi szüret. Töppedt és aszús szemek voltak a fürtökön. Részben tartályos, részben hordós érlelést kapott.
Borjellemzés
„Ha van elképzelésünk egy igazi gyümölcsbombáról, akkor ez a bor tökéletesen kiteljesíti képzeletünket. Csupa szőlő, csupa kajszi, mindene a gyümölcsösségről szól. Birsalmasajt, mézeskalács fűszerek és friss kajszilekvár elegye. Mindez persze nem lenne több egy kellemes élménynél, ha nem társulnának hozzá remek savak, finom és kiegyensúlyozott szerkezet. Ízében is tiszta kajszilekvár birspürével. Finom, hosszú és eleven.” (Mészáros Gabriella)
Alapadatok
Szőlőfajta: | furmint |
Termőhely: | Tarcal, Vigyorgó-dűlő |
Telepítés éve: | 1995 |
Talaj: | lösz |
Szüret: | 2016. október 14. |
Alkohol: | 10,72% vol. |
Cukor: | 180 g/l |
Mennyiség (liter): | 90 |
Mennyiség (palackszám × ml): | 240×375 |
Becsérték/palack (HUF, bruttó): | 6000 |
Becsérték/palack (EUR, bruttó): | 19 |