,

Myrtus – Vigyorgó-dűlő Botrytis Furmint 2016

Myrtus Vigyorgó-dűlő Botrytis Furmint 2016

Borkészítés

Novemberi szüret. Töppedt és aszús szemek voltak a fürtökön. Részben tartályos, részben hordós érlelést kapott.

Borjellemzés

“Ha van elképzelésünk egy igazi gyümölcsbombáról, akkor ez a bor tökéletesen kiteljesíti képzeletünket. Csupa szőlő, csupa kajszi, mindene a gyümölcsösségről szól. Birsalmasajt, mézeskalács fűszerek és friss kajszilekvár elegye. Mindez persze nem lenne több egy kellemes élménynél, ha nem társulnának hozzá remek savak, finom és kiegyensúlyozott szerkezet. Ízében is tiszta kajszilekvár birspürével. Finom, hosszú és eleven.” (Mészáros Gabriella)

Alapadatok

Szőlőfajta: furmint
Termőhely: Tarcal, Vigyorgó-dűlő
Telepítés éve: 1995
Talaj: lösz
Szüret: 2016. október 14.
Alkohol: 10,72% vol.
Cukor: 180 g/l
 
Mennyiség (liter): 90
Mennyiség (palackszám × ml): 240×375
Becsérték/palack (HUF, bruttó): 6000
Becsérték/palack (EUR, bruttó): 19