Borkészítés
2017. október másodikán a ládákba szüretelt szőlőt bogyóztunk, majd egy napon át a mustot héjon tartottuk hűtött körülmények között. A kíméletes préselésből, továbbá egy napos ülepítésből származó tiszta a mustot, fajélesztővel beoltottuk, 18-20°C-on erjesztettük többször használt 225l-es fahordóban. Egyszer fejtettük (2018. január).
Borjellemzés
„Nagyon fiatalos, még szinte érezni rajta az erjedési aromákat, élesztősséget. Illatban ennek ellenére már most is teljes tisztasággal tör elő a hárslevelű karaktere. Pici hársméz, növényi jegyek, buja fűszeresség érezhető benne. Remek szerkezet, kitűnő savak, élénkség végig a érezhető a szájban. Mondhatnánk, ez a 100% hárslevelű. Hosszú, tartós és elegáns egyszerre.” (Mészáros Gabriella)
Alapadatok
Szőlőfajta: | furmint, hárslevelű |
Termőhely: | Mezőzombor, Disznókő Szőlőbirtok, Kapi-dűlő felső része |
Telepítés éve: | 1976 |
Talaj: | Riolit és riolittufa alapkőzeten kialakult agyagtalaj |
Szüret: | 2017. 10. 02. |
Alkohol: | 13,24% vol. |
Cukor: | 2,4 g/l |
Mennyiség (liter): | 136 |
Mennyiség (palackszám × ml): | 180×750 |
Becsérték/palack (HUF, bruttó): | 4100 |
Becsérték/palack (EUR, bruttó): | 13 |