Július van. Végre kicsit felszabdultan örülhetünk a nyárnak, pihenhetünk egyet és bízhatunk a kurtán induló év végére beköszöntő szép szüretben. A Pezsgős Randevúnk Bodrogkeresztúron remekül sikerült, és már tervezzük is a következő nagy találkozást, ahol a tisztújító közgyűlés után a fő téma a szamorodni lesz szárazban és édesben egyaránt. Részletek lejjebb….

 

A nyaralásból hazatérve már szervezzük is tehát a következő borlovagrendi találkozót. A Tokaji Randevúk fontos célkitűzése, hogy ezen alkalmakkor a kevesebb elismerésben részesülő borok és helyszínek is a figyelem középpontjába kerüljenek. Szeptember 5-én, szombaton Abaújszántón, a nemrég megnyitott Zimmermann Borozó patinás épületébe látogatunk el, ahol a tisztújító közgyűlésünket követően egész délután száraz és édes szamorodnikat fogunk kóstolni a borvidékről (egyúttal várjuk borászok jelentkezését is, ha van olyan tételük, amit szívesen mutatnának be borlovagrendi tagjaink körében).

A Szamorodni Szombat részletes programja:

14.00: Találkozó a Zimmermann Borozóban: Béke út. 44, Abaújszántó 3881

14.30: rövid köszöntő után szamorodnikat fogunk (vakon) kóstolni Ripka Gergely vezetésével. Terveink szerint az alábbi pincészetek borai kerülnek a pohárba (végleges sor augusztusi hírlevelünkben…):

Pajzos
Basilicus
Oremus
Samuel Tinon
Gróf Degenfeld
Tokaj Kikelet
Bott Pince
Royal Tokaji
Barta
Disznókő
+1-1 meglepetéssel, kaukktojással a sorban ;)
Reményeink szerint a pincészetek képviselői is jelen tudnak majd lenni, hogy röviden meséljenek az adott tételről.
Természetesen az elmúlt hónapok történései szerint az esemény teljes időtartama alatt ügyelünk mindenki biztonságára és kényelmére, hogy a békés, meghitt, zavartalan együttlét öröme teljes lehessen.
Borlovagrendi sálat hozzon mindenki!
A zártkörű programon való részvétel Borlovagrendünk tagjai számára ingyenes, DE regisztrációhoz kötött, melynek határideje AUGUSZTUS 15, 12.00. Regisztrálni az alábbi gombra kattintva lehet egy rövid üzenetben Velkey Gabriella kolléganőnk részére: regist@tokajiborlovagrend.hu 

Tokaji Borlovagrend Naptár/2020 :

Szemptember 5. – Tisztújító közgyűlés és Tokaji Randevú Abaújszántón (Szamorodni Szombat)
Október 24. – Tokaji Szüret, avatással (Tállya, MAILLOTH KASTÉLY).
Október 25. – Dűlőtúra-randevú Tállyán.