A Tarcali Kutatóintézet látványos átalakuláson ment keresztül az elmúlt években. Az első ütemben a kutatók és a laboratórium egy teljesen új épületet kapott, most pedig a hajdani Rákóczi – szüretelőház néven ismert régi épület felújítási munkái fejeződtek be, amelyben kiállítótér és rendezvényközpont kap helyet, és terveink szerint a Tokaji Borlovagrend is otthonra talál majd ebben a patinás épületben.  Szeptemberi Randevúnkon a kutatóintézet munkatársa, Kneip  Antal kalauzol minket a kutató egyedülálló fajtagyűjteményébe, a történelmi Szarvas-dűlőbe, ahol remélhetőleg már érett állapotban kóstolhatjuk meg a filoxéra előtti (és utáni) tokaji fajták zamatos bogyóit és természetesen néhány speciális fajta borát is. Tervezett program szeptember 10-én (esőnap: szeptember 11):

 

14.00: Találkozó (aranyszínű sálban) a Tarcali Kutató Intézet főbejáratánál, ahol rövid bejárás során megtekintjük a felújított Rákóczi-szüretelőházat.

14.30: Kisbuszokkal (illetve, aki tud megfelelő autóval) a Szarvas-dűlőben folytatódik a program. Ott Kneip Antal kalauzolása mellett közelről megismerhetünk néhány izgalmas régi és újabb tokaji szőlőfajtát.

A témába vágó borokról Ripka Gergely barátunk most is gondoskodik a nagyjából 2 órás kirándulás során.

 

Javasolt ruházat: célszerű lapostalpú, földúton is kényelmes cipővel és ruházattal, napsütés esetén sapkával, enyhe eső esetén dzsekivel készülni. Ha az idő nagyon ellenünk lesz, megkíséreljük másnap, azaz szeptember 11-én ugyanezt a programot pótolni, ugyanebben az időben.

 

A randevún való részvétel egyesületünk tagjai és kísérői számára ingyenes, de regisztrációhoz kötött: regist@tokajiborlovagrend.hu! Minden barátunkat szeretettel várjuk, hisz a randevúk éppen a közösség erősítéséért, a közös élményekért vannak!