Londoni 67 Pall Pall klub adott otthont a Borlovagrendnek

Grant Ashton (az exluzív 67 Pall Mall borklub tulajdonosa), illetve Ronan Sayburn (Head of Wine) tagok fogadták a Borlovagrendet, mintegy megkezdve a két szervezet közötti sikeres együttműködést. A 67 Pall Mall klub élőben közvetíti majd a 2018-as Nagy Tokaji Borárverést, így azoknak a londoni tagjainknak sem kell lemondaniuk az élményről, akik esetleg nem tudnak majd elutazni hozzánk Tokajba. Velünk együtt, élőben kóstolhatnak, sőt licitálhatnak is majd az Árverésen. November 28-án, egy kifejezetten értékesítési céllal szervezett sétáló kóstoló után, a Borlovagrend lebonyolította a Tokaji Kóstoló mesterkurzust, amelyet a londoni magyar Nagykövet, Szalay-Bobrovniczky Kristóf nyitott meg. A kóstolón olyan kiemelkedő tokaji termelők sorakoztatták fel boraikat, mint az Erzsébet Pince, Samuel Tinon, Patrícius, Royal Tokaji, Disznókő, Szepsy és a Grand Tokaj. Emellett, olyan exkluzív tételeket is meg lehetett kóstolni, amelyek a 2018. április 21-i aukción szerepelnek majd.

Caroline Gilby, MW mesélt az eseményről: “Mindig nagyon izgalmas élmény a tokaji borok kóstolója. Mind tudjuk, hogy az édes Tokaji Aszú világszinten ismert bor, de legnagyobb örömömre, a régióban rejlő változatosság és potenciál is egyre inkább megmutatkozik, ahogy a termelők kihasználják a vulkanikus terroir lehetőségeit. Csodálatos borokat kóstolhattunk, a habzótól, a szárazon keresztül, a fantasztikus Szamorodniig (komplex száraz és zamatosan édes változatban is), ráadásul bepillantást nyerhettünk egy-két, majd csak az Aukción felbukkanó tételbe is. Ezt a kóstolót igazán kár lett volna kihagyni.”

Az esemény szintén remek alkalom volt arra, hogy az angol tagjaink átvehessék Borlovagrendi sáljukat, illetve közelebbi kapcsolatba kerüljenek Tokajjal és az ottani borokkal, borászatokkal. David Copp a következő képpen nyilatkozott: “Igazán különleges élmény volt a 67 Pall Mall Klubban rendezett kóstoló, nagy megtiszteltetés volt számomra, hogy átvehettem a sálat, amit büszkén viselek majd minden alkalommal, amikor lehetőségem adódik rá. A mesterkurzusnak köszönhetően most már sokkal jobban átlátom a száraz Furmint elkészítésének folyamatát. Elbűvölt a megkóstolt száraz borok eleganciája. Mostanában leginkább késői szüretelésű borokat iszom, és tökéletesen meg voltam elégedve a tételekkel, amiket kóstoltunk. Elegáns, szofisztikált borok voltak mind. Aszút kóstolni pedig mindig különleges élmény, hiszen mind az aromájának, mind a kortynak csodálatos rétegei vannak. Összességében, nagyon gratulálok a borászoknak és pincészeteknek, elegáns borokkal készültek, amelyek nem csupán az ízlelőbimbóknak, de az elmének is felüdülést jelentenek. Hálásan köszönöm a Borlovagrendnek, hogy a tagja lehetek, nagyon remélem, hogy 2018-ban személyesen is el tudok majd látogatni Tokajba.”

Londoni 67 Pall Pall klub adott otthont a Borlovagrendnek

Termelők és borászatok: Patricius, Erszébet Pince, Samuel Tinon, Royal Tokaji, Disznókő, Szepsy, Grand Tokaj