Fontos látogatást tett egyesületünk elnöke, Prof. Dr. Stumpf István a Tokaj-Hegyalja Egyetemért Alapítvány kuratóriumának elnöke, Dr. Molnár Péter, Dr. Kovács Tibor nagymesterünk és a Tokaji Kutatóintézet Szőlészeti és Borászati Kutató igazgatója és Samuel Tinon Franciaországban, ahol a borlovagrend és a Tokaj.Hegyalja Egyetem kapcsolatait ápolták komoly együtműködések elindításával.
 
Többek közt sauternes-i birtok- és iskolalátogatás közepette a tolcsvai polgármesterrel kerültek elültetésre a francia földbe a furmint es a hárslevelű szőlővesszői, viszonozva a néhány hete történt tarcali ültetést. Csoma Ernő polgármestert és a népes tolcsvai küldöttséget falunap keretében köszöntötték a francia borvidék polgárai.
Öröm, hogy egyre szorosabb szakmai es civil kapcsolat formálódik a bordeuxi borvidék es Tokaj-Hegyalja között.

Szeretettel és tisztelettel fogadtak bennünket a Bordeaux-i Egyetem Szőlészeti és Borászati kutatóintézeteben. A kutatóprofesszorok hat előadás keretében mutatták be a világ egyik legnagyobb kutatóintézetének tevékenységét. Az egyetemmel kötött együttműködési szerződés révén a Tokaji Kutatóintézet jó mentorra talált ebben a gyorsan fejlődő világban. Számos professzor vállalta, hogy részt vesz a Tokaj-Hegyalja Egyetem által, az ősz során szervezendő nemzetközi szőlész és borász kongresszuson is. 

A bordeauxi utat egy különleges vacsora zárta a Pour le Chateau de Fargues-ban, a környék egyik legreprezentatívabb borászatában és kastélyában. A borvidék legtekintélyesebb termelőjénél, a helyi borlovagrend elnökénél Marquis de Lur Saluces-nél és fiánál Comte et Comtesse Philippe de Lur Saluces-nél voltunk vendégségben. A két borlovagrend elkötelezett a a bordeauxi és a tokaji borvidék felemelésében. Igazi meglepetés volt, hogy a vacsorát korábbi elnökünk, Szepsy István 2011-es 6 puttonyos asszújával zártuk, mely korábban nagy sikerű árverési tételünk is volt!