Mészáros László a Disznókő Szőlőbirtok igazgatója és a Tokaji Borlovagrend Tanácsának tagja, így emlékezik meg Róla:

A borok világának egyik nagyon fontos, karizmatikus egyénisége volt. Szerteágazó munkássága, tekintélye nagy hatással volt Bordeaux és sok más borvidék fejlődésére, de meghatározó szerepe volt a Tokaji Borvidék újjászületésében is. Sokunk számára, akik az 1990-es években vele találkozhattunk, dolgozhattunk, az ő személye felejthetetlen: kinyitotta szemünket a világra, sokat tett azért, hogy a világ újra elkezdje felfedezni Tokajt.

Vizionárius volt, de mindig a földön járt. 1992-ben az AXA Millésimes vezérigazgatójaként és a Disznókő elnökeként útjára indította a borvidék egyik első példaértékű, látványos beruházását. Kapcsolatokat alakított ki, barátságokat szőtt Tokajban és Magyarországon, érkezése mindig eseményszámba ment. Tavaly megjelent életrajzában az 1992 és 2000 közötti tokaji barátainak, élményeinek egy külön fejezetet szentelt.

Számos elismerését nehéz lenne felsorolni, a legrangosabb szakmai magazinok (Wine Spectator, Decanter) tüntették ki a legmagasabb díjaikkal. Büszkék vagyunk arra, hogy Tokaji borlovagtársai lehettünk, hogy tanulhattunk tőle. Hálával és szeretettel fogunk rá emlékezni.

(A kép forrása és kapcsolódó cikke: Wine Spectator.)