Borkészítés
Okt 29-én sikerült különböző dúlókból, összeválogatni botrytiszes, aszúsodott fürtöket, ami bogyozás után, egy éjszakán át asztatunk, aztán következet a préselést.
A bor erjedt és érlelődött 2,5 évig egy magyar szerednyei hordóban.
Borjellemzés
„Illatban fűszeres, élénk és elég lendületes is. Könnyedség és finoman érezhető könnyed gyümölcsösség van benne. Édesség nem átütő bár nem kevés cukor alakítja ízképét. Élénk savai adják azt a hátteret, amitől a bor mindvégig megőrzi lendületességét. Finom, és hosszú bor, erőteljesen érezhető botritiszes karakterrel. Komoly potenciál érezhető benne.” (Mészáros Gabriella)
Alapadatok
Szőlőfajta: | |
Termőhely: | Tarcal |
Telepítés éve: | 2007 |
Talaj: | lösz |
Szüret: | 2015.10.29. |
Alkohol: | 12% vol. |
Cukor: | 104 g/l |
Mennyiség (liter): | 200 |
Mennyiség (palackszám × ml): | 402 × 500 |
Becsérték/palack (HUF, bruttó): | 7500 |
Becsérték/palack (EUR, bruttó): | 24 |