Borkészítés
A különleges, nagyon meredek, vékony teraszos Lencsés-dűlőből szüreteltük a szőlőt. Szamorodninak megfelelően, részben botrytis-es, teljes fürtös feldolgozással préseltünk, majd a mustot magyar, Gönci új fahordóban erjesztettük, a bort ugyanebben érleljük.
Borjellemzés
„Színében és illatában egyaránt fiatalos bor. Meleg levendulás, kamillás és őszibarackos illatok érezhetők aromatikájában. A hordó épp csak érezhető illatában, ízében még határozottabb. Finom szerkezet, nem túl erőteljes édes érzet érezhető benne. Ízbeli gazdagságát gesztenye, őszibarack és vaníliás-szegfűszeges jegyek alakítják. Könnyed bor, izgalmas és tartós befejezéssel.” (Mészáros Gabriella)
Alapadatok
Szőlőfajta: | furmint 60%, hárslevelű 40% |
Termőhely: | Tokaj, Lencsés-dűlő |
Telepítés éve: | 2004 |
Talaj: | lösz |
Szüret: | 2016. október 24. |
Alkohol: | 11,5% vol. |
Cukor: | 74 g/l |
Mennyiség (liter): | 136l |
Mennyiség (palackszám × ml): | 270×500ml |
Becsérték/palack (HUF, bruttó): | 7400 |
Becsérték/palack (EUR, bruttó): | 24 |