Tokaj-Hétszőlő Bio Szőlőbirtok - Lencsés-dűlő Édes Szamorodni

Borkészítés

A különleges, nagyon meredek, vékony teraszos Lencsés-dűlőből szüreteltük a szőlőt. Szamorodninak megfelelően, részben botrytis-es, teljes fürtös feldolgozással préseltünk, majd a mustot magyar, Gönci új fahordóban erjesztettük, a bort ugyanebben érleljük.

Borjellemzés

„Színében és illatában egyaránt fiatalos bor. Meleg levendulás, kamillás és őszibarackos illatok érezhetők aromatikájában. A hordó épp csak érezhető illatában, ízében még határozottabb. Finom szerkezet, nem túl erőteljes édes érzet érezhető benne. Ízbeli gazdagságát gesztenye, őszibarack és vaníliás-szegfűszeges jegyek alakítják. Könnyed bor, izgalmas és tartós befejezéssel.” (Mészáros Gabriella)

Alapadatok

Szőlőfajta:furmint 60%, hárslevelű 40%
Termőhely:Tokaj, Lencsés-dűlő
Telepítés éve:2004
Talaj:lösz
Szüret:2016. október 24.
Alkohol:11,5% vol.
Cukor:74 g/l
 
Mennyiség (liter):136l
Mennyiség (palackszám × ml):270×500ml
Becsérték/palack (HUF, bruttó): 7400
Becsérték/palack (EUR, bruttó): 24