Szabó Edit szerző és Dancsecs Ferenc fotós nyár elején kelt útra,  Mórtól Bodrogkeresztúron át Villányig, hogy történeteket keressenek. Olyan nőkét, akik együtt lélegeznek a dűlőkkel és a pincével. Olyanokét, akik megállják a helyüket egy alapvetően még mindig férfiak uralta szakmában. Olyanokét, akik nemcsak a borok világában, de a konyhában is kiválóan tájékozódnak. A kötet hegyaljai ünnepélyes bemutatója december 2-án lesz Bodrogkeresztúron.

Ebben a könyvben huszonhat remek nő mesél az életéről. Mindannyian a borok világában dolgoznak, olyan terepen mozognak, ahol korábban hagyományosan férfiak ültek a kormánynál. Magabiztosan, céltudatosan vezetnek. Van közöttük tulajdonos, birtokigazgató, szőlész és borász, mindegyikük máshol tart az útján, de büszkék arra, amit eddig elértek, és nem cserélnének senkivel. Néhányan gyerekkori álmukat váltották valóra, mások felnőtt fejjel merészkedtek először a pince mélyére, megint mások az apától megörökölt, nehéz „autót” szelídítették magukhoz, de előbb-utóbb mind megtanulta, hol kell megpiszkálni a motort, ha baj van. Bemutatják a boraikat, amelyekre büszkék, és bizonyítják jártasságukat a konyhában is. Mesélnek a mindennapjaikról, a családjukról, a sikereiről és a kudarcaikról, mindarról, ami elindította őket azon az úton, amelyen ma is járnak.

A gyönyörűen illusztrált könyvben beszélgetések, történetek, borok és receptek kaptak helyet. Külön büszkeség, hogy az kötetben bemutatott 26 borász hölgyből 10 itt él és dolgozik a borvidéken.

A könyvbemutatón, mely 2017. december 2-án, 17 órától lesz a Henye-Borbárban Bodrogkeresztúron, a tokaj-hegyaljai borásznőkkel és boraikkal találkozhatnak.

Árvay Angelika
Bai Edit
Bárdos Sarolta
Berecz Stephanie
Bodó Judit
Homoky Dorottya
Magyar Anita
Osváth Fruzsina
Ujvári Vivien
Wille-Baumkauff Márta
Zsirai Kata

A könyvbemutatóra a belépés ingyenes, ám regisztrációhoz kötött.

Regisztrálni az alábbi címen lehet: krisztina.kolar@dereszla.com