Katona Mikós a Tokaji Borlovagrend bor oktatási ügyekért felelős igazgatója az Egyesült Államokban

Katona Mikós Katona Miklós egy éve kezdte el a Tokaji Borlovagrend megalapítását Amerikában. Az oktatási ügyekért felelős igazgatóként büszkén képviseli a szervezet értékeit. “Az emberek, itt Amerikában kifejezetten nyitottak és lelkesek a tokaji régió, illetve a tokaji borok iránt. A mi munkánk még csak most kezdődött, az itteniek izgatottan várják a folytatást! Úgy gondolom, a piac is nyitott, bár tisztában vagyok a disztribúciós nehézségekkel. Amint minden a helyére kerül, a tokaji régió felkerül Amerika térképére is. Tokaj termeli a világon a legjobb édes borokat, a száraz boraiban rengeteg lehetőség rejlik, a Szamorodni egy igazi különlegesség, és akkor még nem is említettük a habzó borokat. Vannak, akik úgy gondolják, hogy Tokaj arany kora néhány évvel ezelőtt leáldozott, pedig biztosíthatok róla mindenkit, hogy Tokaj Aranykora itt és most van!” A Borlovagrend lassan, de biztosan és bizakodva kövezi ki magának az utat Amerikában. A magyar születésű sommelier, aki az egyik legnevesebb amerikai tengeri étterem, a Costa di Mare bor menedzsere, pontosan tudja, miről beszél, ha a tokaji borokról, illetve a bor-étel párosításokról van szó. “A száraz Furmint (akár tölgyfahordós, akár nem) egyszerűen kötelező a tenger gyümölcseit kínáló éttermekben. Ha pedig igazán maradandó és különleges élményt szeretnénk szerezni a vendégeinknek, akkor bátran nyúljunk egy édes tokaji borhoz. Ez lehet akár egy 5 puttonyos Aszú fagyival tálalva, vagy egy Esszencia egy kristály kanálban.