Kedves Tokaji Borlovag!

 

Kérlek engedd meg, hogy néhány aktuális ügyben fejleményeket osszunk meg, főként egyesületünk tervezett eseményei kapcsán.
A tavaszi közgyűlés és elnökünk Prof. Dr. Stumpf István javaslata alapján a Borlovagrend szorosabb kapcsolat kiépítését tervezi a Tokaj-Hegyalja Egyetemmel
A borlovagrendi aktivításainkat 2 félévre tervezzük bontani: szeptembertől-januárig (1. félév) és februártól-júniusig (2. félév):

Az első félévi munka eredményeként szeptember 10-én indult el az együttműködés a La Chaine des Rotisseurs nemzetközi lovagrenddel (ld. korábbi hírlevelünk).

Október 21-én délután 5 órától tervezünk egy szép Tokaji Randevút, melyet régi kedves barátunk, Bacsó András tart majd, az induló „Parcelle du Petit Amphitéátre” MARIASY Borászat boraival, történeteivel.
Helyszín: 3910 Tokaj (hrsz 2332/10); megközelítés: a Csurgóvölgyi úton haladva a borászat ki lesz táblázva az új hoteltől kb. 100 méterre (az Ízes-Örömest Lekváriumnál kell bekanyarodni a Tokaji-hegy irányába). 
A kóstoló után fakultatív vacsorát tervezünk a Mercure Hotelben.
Regisztrálni e-mailben lehet a regist@tokajiborlovagrend.hu címen!

Továbbá november 13-án az Tokaj Wine Congress nyitónapján tervezünk felavatni néhány kiemelt személyt az egyetem ajánlásai szerint. A Tokaj Wine Congress-ről az alábbi linken lehet tájékozódni és regisztrálni október 15-ig: https://twcs.hu/

December 7-én egy nívós vacsorát tervezünk Pintér Katalin (Chaine des Rotisseurs magyarországi elnökének) együttműködésével a Gerbeaud Házban Budapesten, hagyományainkhoz híven az aszúborokra építve az év utolsó Tokaji Randevúját (további részletek hamarosan).

Bízunk benne, hogy minél több eseményen lesz mód koccintani egyesületünk akítv tagjaival!