Közgyűlést tartottunk múlt pénteken, melyet Tokaji Randevúval folytattunk. Egyesületünk tagja, Gyarmati Gábor, a Debreceni Egyetem PhD hallgatója mesélt nekünk friss kutásairól az aszú árazásának vonatkozásában: milyen árban mozogtak az elmúlt években a tokaji aszúk? Mit okoz ez a fajta sokféleség piacon? Milyen mintázatok figyelhetők meg a kisebb és a nagyobb cégek árpolitikájában? Milyen árdrágító tényezők hogyan hatnak erre? Illetve hogyan lehet az aszúból igazi presztízstermék a világpiacon? – Az előadást követően egy nyílt kerekasztalbeszélgetésen – többek közt – a fenti támakkal folytattuk Dr. Fiath Attila nemzetközi borakadémikus és Mészáros László, a Disznókő birtokigazgatójának vélekedései mellett. A beszélgetést Ripka Gergely moderálta, és nagy öröm volt látni, hogy a végére egy igen szenvedélyes, konstruktív, őszinte párbeszéd indult el termelők, kollégák aktív részvételével.
Ott is megígértük, Gábor is nyitott rá, egyetértettünk abban, hogy ezekre a szakmai beszélgetésekre nagyon nagy szüksége van borvidékünknek. Folytatjuk…