A Tokaji Borlovagrend Egyesület október 29-én tartotta idei második, nagyszabású borlovag-avatását, melyen összesen tíz, Tokajért elkötelezett személy kapta meg a kitüntető borlovagi címet. Most először Tarcalon, a Rákóczi Szürtelőházban tartották az ünnepi avatási ceremóniát. A patinás épület történelmi múltjához és mai, felújított állapotához méltó módon a jövőben is ide tervezi az egyesület az avatási eseményeit. 

 

Tokajért elkötelezett személyiségek

Az októberben avatottak névsorában nem csak borász vagy borszakmához kötődő szakemberek kaptak helyet. Mindazon közéleti személyiségek és civilek is meghívást kaptak a rangos egyesületbe, akik munkássága, elkötelezettsége Tokajért hosszú évek vagy évtizedek óta érezhető. Az idei második avatáson az alábbi személyek kaptak arany sálat és diplomát:

Mager Andrea

Mager Andrea

 

Habsburg György

Habsburg György

 

Demeter Zoltán

Demeter Zoltán

 

Prof. Dr Kucsera Tamás Gergely

Prof. Dr Kucsera Tamás Gergely

 

Dr Szalay Péter

Dr Szalay Péter

 

Dr Kalina Ákos

Dr Kalina Ákos

 

Dr Cseporán Zsolt

Dr Cseporán Zsolt

 

Szabó László

Szabó László

 

Dr Antal Kadosa

Dr Antal Kadosa

 

Dr Antal Kadosa

Gyarmati Gábor

 

Méltó, ünnepi hangulat Tarcalon

A borlovagi próbát, eskütételt, és a borlovagrend nagykönyvének aláírását követően az ünnepi vacsorát az Andrássy Kúria megújuló tereiben tartotta a Borlovagrend Egyesület. A pompás ételfogások mindegyikét 2-2 helyi borral lehetett összekóstolni (időnként a járatlanabb ösvények mentén), majd a legelső Tokaji Borárverésen is szereplő 2000-es Samuel Tinon féle natúreszencia koronázta meg a vacsoreseményt. 

Férfikórus dalárdája és ünnepi köszöntők kísérték a méltó hangulatot, melyen az új borlovagokon túl az egyesület oszlopos tagjai osztozhattak. A Tokaji Borlovagrend a jövőben is Tarcalon tervezi megtartani hagyományos avatási eseményeit. A következő várhatóan 2022 januárjában kerül megrendezésre, hasonló emelkedett légkör és hangulat mellett.