A Tokaji Borlovagrend Egyesület olyan közössége a borvidéknek, mely fontos hitvallásának érzi, hogy termelőkön és borászokon túl azon civil személyeket is meghívja köreibe, akiknek egyaránt fontos a tokaji bor ügye. Legutóbb 2020 októberében avattunk új borlovagokat, idén május 29-én újabb négy nagyszerű ember csatlakozott az „aranysálas” táborhoz, hogy részesei lehessenek Hegyalja jelenkori folyamatainak:

Dr. Sulyok Tamás/tiszteletbeli borlovag, az alkotmánybíróság elnöke,

Prof. Dr. Freund Tamás/tiszteletbeli borlovag (az MTA elnöke),

Dr Csuday Balázs, nemzetközi jogi szakértő, korábbi nagykövet,

Sum János, az MVM Energetika Zrt gazdasági vezérigazgató-helyettese.

Szeretettel gratulálunk nekik ezúton is és büszkék vagyunk rá, hogy elfogadták a meghívást a tokaji borlovagok közé. Az idei első avatási ceremóniára a Hétszőlő Szőlőbirtokon, a Rákóczi Pincében került sor, melyet Dr. Molnár Péter celebrált, nagymesterünk, Dr. Kovács Tibor és egyesületünk elnöke, Prof. Dr. Stumpf István köszöntése mellett. Mind a négy új borlovag sikeres próbatételt követően lett lovaggá ütve, bejegyzést tettek a borlovagok nagykönyvébe, átvették arany színű sáljaikat és némi útravalót a borlavagi ténykedéshez.

Rövid fotózás és koccintás után a LaBor Bisztróban tett ebédet követően közösen meglátogattuk a Sauska Pincét, a volt tokaji kaszinó épületében és tettünk egy kitérőt épülő új birtokközpontjukhoz, a rátkai Padihegyen is.

Ezúton jelezzük régi és új egyesületi tagjaink számára, hogy következő Tokaji Randevúnkra július 10-én délután kerül sor, a sárospataki Cuvée Rendezvényházban. További részletes program hamarosan…! Addig is érdemes beírni a naptárba!