Tokaj-Hegyalja és a tokaji borok újabb nagyköveteit avatta tagjai közé szeptember közepén a Tokaji Borlovagrend.             Hat új tagunk jól ismeri a borvidéket és az itt készült borokat, ismereteikról az ünnepélyes avatáson is meg kellett győznie a Confrérie vezetőit. 

Gál Helga, Balogh-Nagy Erzsébet, Dala Ákos, Fazekas Lajos, Jiri Musaka és Terry He a tokaji történelmi Rákóczi pincében vehettét először nyakukba a Tokaji Borlovagrend aranysárga sálját, mellyel viselői a Hegyalján készült kiváló borok meletti elkötelezettségüket hirdetik. 

Az ünnepélyes ceremónián az új tagokat ceremóniamesterünk, Molnár Péter (Patrícius Borház) mutatta be a megjelenteknek. 

Megtudhattuk, hogy Gál Helga a külügyminisztérium bortanácsadójaként, Balogh-Nagy Erzsébet egy bárányfarm tulajdonosaként, Dala Ákos borkedvelő üzletemberként, Fazekas Lajos a Debreceni Gyógyfürdő vezetőjeként, Terry He tokaji bor-exportőrként és Jiri Musaka hobbi bortermelőként jelentkezett a Confrérie tagjai közé.

Hat új tagunk kiállta az avatás próbáit, így a vakkóstolón felismerték a poharukba töltött tokaji borokat és a kádármunka alapjait is bemutatták a gyakorlatban.