Kedves Barátaim!

Egyesületünk a Covid járvány ellenére nagy reményekkel vág neki  a 2021-es évnek. Új elnökként bízom abban, hogy elődeim munkájára építve a járvány elmúltával jelentősen növeli tudjuk borlovagjaink számát, akik később mint az egyesület tagjai hírét viszik a Tokaj-Hegyalján megindult forradalomnak. Az elkövetkezendő években a régióba komoly pénzügyi támogatások érkeznek, reményeink szerint az év második felében, Sárospatakon létrejön a Tokaj Egyetem, amely a magyar borász-képzés zászlóshajójává válhat és várhatóan jelentős intellektuális tőkét vonz majd a borvidékre. Segít a tokaji bor kivételes értékének bemutatásában szerte a világon és megnövelheti borfogyasztó közönség jelenlétét a régióban.

Hiszem azt, hogy a borvidéken zajló változásokba egyre több tagtársunk be tud kapcsolódni és a tokaji bor újra a régi fényében fog ragyogni. Bízom abban is, hogy ezeknek a változásoknak a Borlovagrend az egyik civil hajtóereje tud lenni.

Amennyiben a járványügyi helyzet engedi, idén is lesz alkalmunk a személyes találkozásra, eszmét cserélni egy pohár bor mellett: hírt adunk majd a Tokaji Randevúk időpontjairól, a hagyománnyá vált Tokaji Tavasz pedig 2021. április 24-25-én ismét visszatér a borvidék fővárosába, Tokajba.

Bízva támogató együttműködésükben 2021-ben is számítunk a tagsági díjak befizetésére, mely egyesületünk gazdasági működésének alapját képezi. A tagdíjak befizetését a Tokaji Borlovagrend Egyesület OTP Banknál vezetett 11734145-27366293 számlaszámára kérjük átutalni, február 15-ig. A tagdíj összege: 20 000 Ft, közleményben: „tagdíj 2021. (név)” .

Mindenkinek sikerekben gazdag és boldog új esztendőt kívánok.

Prof. Dr. Stumpf István

Tokaji Borlovagrend Egyesület elnöke