Szent Benedek Pincészet

Szent Benedek Köveshegy Furmint „184” 2013

Termőhely:  Tállya, Köveshegy-dűlő
Telepítés éve: kb. 1950-60.
Talaj: Köves-hegy dűlő talaja erősen kötött nyiroktalaj, riolitos tufán.
Szüret időpontja: 2013. október 9.

Várható maradékcukor: 2-4 g/l
Várható alkohol: 13,5-14 %

Borkészítése: Az ültetvény egy délnyugat-nyugat felé nyitott völgy felső részén helyezkedik el. Idős ültetvény, alacsony kordonos művelésmód a hagyományos kis fürtű furmint változattal.

A termést a fürtök teljes beérésekor szüretelik. Nem engedik hogy a töppedés, túlérés jelei megjelenjenek az alapanyagon. A kitelt aranysárga szemek biztosítják, hogy könnyedebb, elegáns bor legyen a végeredmény, a termőhelyre jellemző markáns savakkal és virágos illatokkal. A 184-es számmal megszületett bor egy darab 5 hektoliteres hordóban erjedt, majd két másodtöltésű szerednyei hordóban lett érlelve.

Borleírása: „Jelentős ásványos karakterrel indul a bor illata a pohárban, de nem nélkülözi a gyümölcsösséget sem. A komoly hozamkorlátozás eredménye a pohárban is megmutatkozik. Valójában lehengerlő és nagyvonalú ez a bor, határozott őszibarackos jegyekkel az utóízében.” (Mészáros Gabriella)

Becsérték:
820 – 940 eFt/hordó ( 4500 – 5200 Ft/palack)
2700 – 3200 EUR/hordó (15-17 EUR/palack)
Mennyiség: 136 liter – 182 x 750 ml PALACK – 1 gönci hordó

Szent Benedek Submontanum Kft.
H-7400 Kaposvár Ezredév u.1
Pince: 3907 Tállya, Árpád tér 6
+3630 993 6954
info@szentbenedekpinceszet.hu
www.szentbenedekpinceszet.hu