Wine dinner in the Aszú House, Mád

Aszú House, Mád: Winemaker dinner with President of the Confrérie de Tokaj, István Szepsy, and Gábor Rakaczki, Sauska Tokaj winemaker

Sauska pezsgő extra brut
Salmon rilette, radish
beetroot meringue, duck liver

Sauska Tokaj Medve Furmint 2013
Marinated herring, green apple, portobello mushroom, greens

Sauska Tokaj Birsalmás Furmint 2012
Sorrel cream soup, beef cheek

Szepsy Úrágya 91 Furmint 2014
Breast of quail, cous-cous, mint

Szepsy Szent Tamás Furmint 2007
Slow-cooked lamb, ras-el-hanout, spring vegetables, buttery potato purée

Szepsy Szamorodni 2012
Ginger belly pork, pak choi, sticky rice

Sauska Late Harvest 2014
Marzipan, wild strawberry, rhubarb, basil

Szepsy Aszú 2006, Sauska Aszú 2003
Cheese selection

Tokaj Renaissance Masterclass

Tokaj Renaissance Masterclass in the Henye Winery, Bodrogkeresztúr.

Theme: Dry Tokaji Wines from the 2015 vintage
Speaker: Gabriella Mészáros
Venue: Henye Borászat, Bodrogkeresztúr külterület hrsz 0134/2 (in Henye vineyard between Bodrogkeresztúr and Tarcal)
Béres – Dry Furmint 2015, barrel sample
Carpinus – Dry Hárslevelű 2015
Gróf Degenfeld – Terézia Hárslevelű 2015, dry
Dereszla – Tokaji Dry 2015
Disznókő – Dry Furmint 2015
Erzsébet – Zafír Dűlő (2/3 Furmint, 1/3 Hárs) 2015
Füleky – Furmint Dry 2015, estate wine before blending
Tokaj Nobilis – Barakonyi Furmint 2015
Patricius – Furmint Reserve 2015
Sauska Tokaj – Furmint Dry 2015
Samuel Tinon – Birtok Furmint 2015