Tokaji Tavasz 2019 - Új tagok

Tokaj emblematikus borászatainak részvételével zajlott a kóstoló április 27 –én Mádon.

Kóstoló

Tokaji Tavasz 2019 - Kóstoló

A Borlovagrend hagyományos tavaszi programja a legfrissebb évjárat borainak bemutatása. 2018-ban a rendkívűl meleg évjárat következtében a száraz borok alapanyagai korán került hordókba, így a mostani kóstolóra a legtöbb pincészet már a kész lepalackozott borát hozta el. Ezt követően egy varázslatos “utazás” részesei lehettünk térben és időben: 1993-2013 közötti aszúkat kóstoltunk a liszkai, tokaji, tarcali, tállyai, mádi határból. A rendszerváltás után készített első “forradalmi” aszúktól egészen a legfrissebb évjáratokig a természet és az emberi kéz alkotta harmonia mindnyájunkat elkápráztatott. A kóstoló helyszínéül a Mádi Oktatási Központ szolgált.

Tokaji Tavasz 2019

Új tagjaink avatása

Tokaji Tavasz 2019 - Új tagok avatása

Nagy örömmel köszöntöttük új tagjainkat: Palágyi Krisztinát, aki hosszú éveken át dolgozott a Disznókő Szőlőbirtok mai arcának kialakításán, Prof. Dr. Stumpf István alkotmánybírót, aki hegyalja szülötteként személyes ügynek tekinti  a tokaji bor hírnevének öregbítését, Daniel LLose-t Jean-Michel Cases családi szőlőbirtokának szőlészeti és borászati igazgatóját, aki a 90-es évektől az AXA Millézimes technikai igazgatójaként tevékenykedett és részt vett a Disznókő Birtok 27 évjáratának megszületésében. és  Jean-Charles Chapuzet újságírót. Mostantól mindnyájan büszkén viselik a Borlovagrend egységét jelképező sálat, felesküdtek a Borlovagrend eszmeiségére melyet aláírásukkal is hitelesítettek. Tették mindezt annak örömére, hogy gazdagodjon a tokajt szenvedélyesen szerető emberek tábora.

Tokaji Tavasz 2019 - Új tagok avatása

Mádi séta

A program egy rövid sétával ért véget a csodálatos hegyaljai faluban, Mádon: meglátogattuk a Zsinagógát és a Rabbiházat. Frank Mariann tolmácsolásában bepillantást nyerhettünk a zsidóság egykori életébe, történelmébe.

A séta lezárásaképpen a Holdvölgy Pincészet több mint 500 éves pincerendszerében barangoltunk, mely során a föld alatti épített örökség történelmével ismerkedtünk.

Mádi Zsinagóga

Következő Randevú időpontja június 6.

Tokaji Tavasz 2019