Az est házigazdája dr. Szabó László, Magyarország amerikai nagykövete volt, aki, kedves feleségével, dr. Szeverenyi Ivonnal egyetemben, mindketten tagjai a Borlovagrendnek. A meghívottak között szerepeltek többek között politikusok, bor gyűjtők, újságírók, üzletemeberek, valamint a Borlovagrend tagjai. Érkezéskor a vendégeket egy pohár Sauska Extra Brut pezsgővel fogadták, majd megkezdődött az ültetett gála vacsora.
Szabó László egy lenyűgöző előadással nyitotta meg az estét, amelyben összefoglalta a magyar bortermelés és a tokaji régió történelmét, illetve megismertette a közönséget a Tokaji Aszúval.
Az ezt követő négy fogásos vacsora a tradícionális magyar ízeket vonultatta fel, azonban a Nagykövetség séfje, mindegyikbe belecsempészett némi izgalmas csavart. A bortársítást az tette igazán különlegessé, hogy fogásonként nem egy, hanem két féle bort kóstolhattunk, a csodálatos Riedel Furmint poharakból.
Már az első fogás (Kacsamell carpaccio, diós körtesalátával és Tokaj mousse-szal) meglepetést tartogatott, hiszen a várt száraz bor helyett, édes Aszúval lett párosítva (2013 Royal Tokaji 5 puttonyos és 2008 Disznókő 5 puttonyos).
A második fogáshoz Furmintot és Hárslevelűt kóstolhattunk, a harmadik fogás mellé pedig dűlőszelektált borokat.
A desszerthez késői szüretelésű tételek dukáltak. A vacsora végére, külön meglepetésként néhány vintage 5, illetve 6 puttonyos Aszút tartogattunk.
A kóstolt borokat a Borlovagrend alelnöke Samuel Tinon, Sauska Andrea (tag, illetve borász) és Katona Miklós (a Borlovagrend amerikai oktatásért felelős igazgatója) mutatta be. A vacsora kellemes hangulatáról élő, klasszikus zenei kíséret gondoskodott.
Amint az utolsó tétel bor is kitöltésre került a poharakba, Szabó László és Samuel Tinon átadták Eva Voisin-nek a nagyrabecsült Arany Sálat.
Az est sikeresen zárult, hiszen közelebb hozta a tokaji régiót és annak borait a borkedvelő vendégekhez.
Termelők és borászatok: Sauska, Demetervin, Samuel Tinon, Royal Tokaji, Disznókő, Szepsy, Megyer