Zsirai Pincészet

Zsirai Kata és Petra portré

“Alkotás, gondosság, alaposság, értékek, megőrzés, kitartás, szeretet, öröm, szépség, báj, egyszerűség, érzés, értelem, egyediség” (Zsirai Csaba 1961-2011)

Ezen irányelvek alapján nevelt minket Édesapánk, keltette életre a Zsirai Pincészetet, és ezek alapján törekszünk beteljesíteni az álmát, az örökségét. A természet és a természetesség szeretete, az értékek megőrzése, a magyar bor tisztelete vezérelték, amikor szőlő-, és pincebirtokossá vált és elindult az úton, amelynek köszönhetően ma három jelentős hazai borvidékről készítünk borokat.

A kezdetben kedvtelésként, a monoton irodai munkából való menekülés reményében induló borászkodás mára egy több borvidéken is jelen levő, összesen 18 hektár szőlőt művelő Pincészetté nőtte ki magát.

Mondhatni “hungarikumok” előállításán dolgozunk: mindhárom borvidéken próbálkozunk őshonos, már-már feledésbe merült szőlőfajták termesztésével, megfelelő művelésmód mellett. Édesapánk hitvallását jelenleg Édesanyánkkal és pár alkalmazottal – akik inkább segítő barátok – visszük tovább, illetve tartjuk életben, törekedve arra, hogy méltó emléket állítsunk neki.

Zsirai Kata és Petra

A 2018-as Nagy Tokaji Borárverésen szereplő bor:
Betsek-dűlő Furmint Válogatás 2017

Zsirai Pincészet – LÁT-SAT Kft.
3909 Mád, Batthyány u. 71.
Tel.: +36 30 333 1887
Fax: +36 82 351 826
zsirai.kata@zsiraipinceszet.hu
www.zsiraipinceszet.hu
www.facebook.com/zsiraipinceszet

 

Zsirai Pincészet