Préselő Pincészet

Préselő Pincészet

 

2013-ban alapítottuk pincészetünket Erdőbénye központjában, egy több mint 100 éves vincellérházban, ahol a vendégháznak is otthont adó kőépület alatt patinás pinceágak hűvösében érlelődnek a boraink.

Közel 8 hektáron gazdálkodunk az Erdőbényét övező dűlőkön. A területeink nagy részén fokozatosan áttértünk az ökológia művelésre, sok kézimunkával és kerülve a felszívódó szerek használatát. A változatos fekvésű területeinkről kb 9000 palack bort készítünk évente. A tipikus tokaji szőlőfajtákból a modern, letisztult stílusú száraz boraink mellett, elegáns aszúk és késői szüretelésű édesek koronázzák a borsort. Pincészetünkben negyedik éve készítünk izgalmas hárslevelű alapú habzókat, sőt palackérlelésű pezsgőt is…

A “Préselők” – a tulajdonosok Nagy Zsolt és felesége Mészáros Gabi, és Zöldi-Kovács Árpád – másfél évtizede foglalkoznak szőlővel-borral. Zsolték egy másik borvidéken kezdték a borászkodást, míg Árpád szőlész-borászként egy helyi borászat birtokigazgatója volt 2013-ig, amikor is elkészítették az első közös tokaji Préselő évjáratukat. A három szereplő jól kiegészíti egymást a szőlőmunkáktól kezdve a pincei munkákon át a kóstoló asztalig.

A 2018-as Nagy Tokaji Borárverésen szereplő bor:
Messzelátó-dűlő Furmint 2016

Préselő Pincészet 
3932 Erdőbénye, Kossuth u. 23
+36 20 310 2669
bor@preselo.hu
www.preselo.hu

Préselő Pincészet