Pajzos-dűlő

A Pajzos Pincészetet 1991-ben alapította 12 befektető. A jelenlegi tulajdonos, Jean-Louis Laborde agrármérnök, 1997-ig csak a háttérből volt jelen a borászat életében, amelyben 2000-ben szerzett többségi tulajdonrészt. Ekkor kezdeményezésére újratelepítették a Pajzos-dűlőt, így biztosítva az optimális szőlőtermesztést. A Pajzos-borok azóta a világ számos országában helyet kaptak a vacsoraasztalon, kiváló presztízs éttermekben, valamint exkluzív gálavacsorákon, így öregbítve a Tokaji borvidék és a tokaji borok hírnevét.

A Pajzos-termékcsalád borait a bodrogolaszi Pajzos- és sárospataki Megyer-dűlők prémium terméséből készítjük. Ezeket a borokat pincészetünk a tokaji hagyományoknak megfelelően gondos szőlészeti és borászati munkával, hordós érleléssel, illetve a modern borkészítési eljárásoknak megfelelően reduktív verzióban is készíti.

A 2017-es Nagy Tokaji Borárverésen szereplő borok:
Tokaji Dry Megyer-dűlő Furmint 2/1 Hárslevelű 2016
Pajzos Esszencia 2013

Pajzos Zrt.
H-3950 Sárospatak, Nagy Lajos u. 12
Tel.: +3647 312 310
info@pajzos-megyer.com
www.pajzos-megyer.com

logo-2015-pajzos