Pajzos Pincészet

pajzos-IMG_0946_ps_nn

A Pajzos Pincészetet 1991-ben alapította 12 befektető, akik közül a borászat életében ketten töltöttek be jelentős szerepet. Jean-Michel Arcaute, a sárospataki pincészet mellett több neves borászatot is irányított: a Château Clinet-t (Pomerol), a La Croix du Casse-t (Pomerol), a Beau Soleilt (Pomerol) és a Jonqueyres-t (Bordeaux), valamint tulajdonosa a GAM AUDY borkereskedőcégnek.

A másik fontos befektető, a jelenlegi tulajdonos Jean-Louis Laborde (1947– ) agrármérnök egy 600 hektáros gabonafarm, egy sikeres hulladékkezelő vállalkozás és számos párizsi ingatlan tulajdonosa. 2000-ben a Megyernél 100%-os, a Pajzosnál többségi tulajdonrészt szerzett M. Laborde átveszi a GAM AUDY-tól a cégek irányítását. Kezdeményezésére ekkor telepítik újra a Pajzos-dűlőt, így optimalizálva a szőlőtermesztést.

A Pajzos-borok azóta a világ számos országában helyet kaptak a vacsoraasztalon, kiváló presztízsű éttermekben, valamint exkluzív gálavacsorákon, így öregbítve a tokaji borvidék és a tokaji borok hírnevét.

Két dűlőben termesztik a boraikhoz való alapanyagot:
A Pajzos-dűlő kiváló édes borokat ad, amelyek üdék, frissek és zamatosak. Ezek a borok méltán legendásak: évtizedek múltán is megtartják gazdag, gyümölcsös aromavilágukat, és nem veszítenek a gerincet adó savak frissességéből.
A számos híres tulajdonossal büszkélkedő Megyer-dűlő ropogós, lendületes, kiváló minőségű száraz alapborokat ad, melyeket hűvösség, elegancia, karakteres ásványosság, valamint friss savszerkezet jellemez.

A 2015-ös Nagy Tokaji Borárverésen szereplő bor:
Hosszúvölgy Tokaji Aszú 5 puttonyos 2013

Pajzos Pincészet
H-3950 Sárospatak, Nagy Lajos u. 12
Tel.: +3647 312 310
Fax: +3647 312 320
info@pajzos-megyer.com
www.pajzos-megyer.com

logo-2015-pajzos