Szepsy Pince

A Szepsy Borászati Kft. (3909 Mád, Batthyány u. 59.) 2013-ban 51,5 ha szőlőterületen gazdálkodik. 100%-ban a család tulajdona, csak saját termelésű szőlőből készít bort 6 község 20 dűlőjéből (Mád: Danczka, Birsalmás, Úrágya, Urbán, Sarkad, Nyúlászó, Szent Tamás, Király, Betsek; Mezőzombor: Dorgó; Tarcal: Thurzó, Nyulas; Bodrogkeresztúr: Lapis, Szepsy; Rátka: Újhegy; Holdvölgy, Herceg; Tállya: Hasznos, Bányász, Sasalja)

A szőlőbor termelési koncepció alapelvei szigorúak:
– magasan fekvő, köves talajú ültetvények
– idős tőkék, kisfürtű furmint típusok előnyben részesítése
– kis terméshozam, amit többszöri zöld szürettel lehet elérni
– mindenfajta trágyázás mellőzése
– nincsenek talajherbicidek és rovarölőszerek
– hordós erjesztése és érlelés
– magyar (zempléni) tölgyfa hordó használata gyenge-közepes égetéssel

Borfajták:
– 6 puttonyos Aszú
– Édes Szamorodni
– Száraz borok (dűlőszelektáltan, újabban parcella szelektáltan is)

Éves átlagos forgalmazott mennyiség:
– Aszú 7.000 palack
– Szamorodni 10.000 palack
– Száraz borok 25.000 palack

A 2014-es Nagy Tokaji Borárverésen szereplő bora: NYÚLÁSZÓ ’58 2013

Szepsy Borászati Kft.
H-3909 Mád
Batthyány u. 59.
Tel.: +36 47 348 349
Fax: +36 47 348 724
szepsyistvan@t-online.hu
www.szepsy.hu