Samuel Tinon

Tokaj-Hegyalja nagyon izgalmas játéktér, mely a szőlő érettségi állapotának függvényében is rendkívüli változatosságot kínál. Samuel Tinon célja, hogy a legtöbbet hozza ki ebből az alapanyagból. Amikor 22 évesen erre a vidékre került, az aszúsodás jelensége és az ebben rejlő különleges lehetőségek ragadták meg. Az édes borok nem voltak ismeretlenek számára, hiszen Bordeaux-ban született, s a Sainte-Croix-du-Mont Sauternes-nel szemközt fekvő édes borokat adó területének egyik családi szőlőbirtokán nőtt fel. A 2000-es remek évjáratból került ki hegyaljai családi birtokának első bora. A 2005. évit már egy háromcsillagos párizsi szállodában mutatták be! Az első Tokaji Borárverésen ő vett részt a legnagyobb számú, összesen három különböző tétellel. Idén egy száraz furmintot mutat be – immár másodízben – a Szent Tamás dűlőről.  Az olyan hosszú, türelmes érlelést igénylő tokaji borkülönlegességek, mint az aszú, édes és száraz szamorodni, illetve aszúeszencia elkötelezett híveként szárazbort továbbra is csak érlelés nélkül készít. A fiatal, friss, nagyon jól iható Szent Tamás száraz furmint e különleges vulkanikus táj egy másik arcát mutatja meg. A Samuel Tinon Tokaj Grand Liquoreux kínálatában így ma már az összes tokaji borfajta megtalálható – több különböző stílusban.

A 2014-es Nagy Tokaji Borárverésen szereplő boraSZENT TAMÁS FURMINT 2013

Samuel Tinon Tokaj Grand Liquoreux
H-3933 Olaszliszka
Bánom út 8
Tel.: +36 47 358 405
samueltinon@samueltinon.com
www.samueltinon.com