Disznókő Szőlőbirtok és Pincészet

Hárslevelű grapes at Hegymegi (16th Sept)

Fajta: Furmint, Hárslevelű
Termőhely: Hegymegi-dűlő, Mezőzombor
Telepítés éve: 1952
Talaj: riolittufával keveredett agyag; barna erdőtalaj
Szüret időpontja: 2013. október 19.

Alkohol: 12,4 %
Cukor: 1 g/l

Borkészítése: A Hegymegi-dűlő a birtok egybefüggő szőlőterületeitől kissé távolabbra eső, magasan fekvő plató, egyike a Disznókő legkarakteresebb szárazbor termőhelyeinek. Ez a tétel a 2013-as szüret első válogatásából készült, 225 literes másodtöltésű tölgyfahordóban erjedt és érlelődik. Egy hordónyi mennyiség készült belőle. A Hegymegi borokra szikár test, hosszú, ásványos utóíz jellemző.

Borleírása: “A pohárba szagolva egy összetett illatspektrummal találkozunk, amelyben túlérett szőlőt, még nem aszalt datolyát, valamint a fahordós érlelésből származó fűszerességet érezhetünk. Ízben kifejezetten zamatos, ekkor már inkább a mineralitás áll az előtérben, de ugyanúgy ott vannak a gyümölcsös és a fűszeres jegyek is. Többrétegű bor, nagyon finom lemezekből épül fel, amelyek szépen összesimulnak.” (Mészáros Gabriella)

Becsérték:
580 – 670 eFt/hordó (3200 – 3700 Ft/palack)
1900 – 2200 EUR/hordó (11 – 13  EUR/palack)
Mennyiség: 136 liter – 182 x 750 ml PALACK – 1 gönci hordó

Disznókő Szőlőbirtok és Pincészet 
H-3931 Mezőzombor
Hrsz. 0202
Tel: +36 47 569 410
+36 47 569 418
Fax: +36 47 369 138
disznoko@disznoko.hu
www.disznoko.hu