Borkészítés
A szőlőt szeptember közepén szüretelték. A teljes fürtős préselés után azonnal használt fahordókba került a must, amelyet erjesztés, és 6 hónapos érlelés követett. Várhatóan április-májusban lesz lepalackozva. Érlelés közben átlagosan 1 hetente alkalmaztak a boron batonnage-t. Egy már a mostani állapotában is jól kóstolható, de még igen fiatal, friss savakkal rendelkező, elegáns, feszes, és jó ásványossággal megáldott, különleges dűlő borról van szó.
Borjellemzés
„Még nem teljesen letisztult bor, illatában a hordós jegyek erőteljesebben érezhetők. Határozott savakkal indul a korty, érezhető cserzőanyaggal kiegészítve. Ízeiben növényi jegyek érezhetők és a hordós érlelés enyhe pörkölési aromái. Koncentrált és komplex bor, jó arányokkal, hosszú és tartalmas utóízzel.” (Mészáros Gabriella)
Alapadatok
Szőlőfajta: | furmint |
Termőhely: | Tokaj, Kis Garai-dűlő |
Telepítés éve: | 1998 |
Talaj: | lösz, dácit altalaj |
Szüret: | 2017. szeptember 13. |
Alkohol: | 13,1% vol. |
Cukor: | 3 g/l |
Mennyiség (liter): | 136 |
Mennyiség (palackszám × ml): | 180×750 |
Becsérték/palack (HUF, bruttó): | 6000 |
Becsérték/palack (EUR, bruttó): | 19 |