Tokaj-Hétszőlő Kis-Garai-dűlő Furmint 2017

Borkészítés

A szőlőt szeptember közepén szüretelték. A teljes fürtős préselés után azonnal használt fahordókba került a must, amelyet erjesztés, és 6 hónapos érlelés követett. Várhatóan április-májusban lesz lepalackozva. Érlelés közben átlagosan 1 hetente alkalmaztak a boron batonnage-t. Egy már a mostani állapotában is jól kóstolható, de még igen fiatal, friss savakkal rendelkező, elegáns, feszes, és jó ásványossággal megáldott, különleges dűlő borról van szó.

Borjellemzés

„Még nem teljesen letisztult bor, illatában a hordós jegyek erőteljesebben érezhetők. Határozott savakkal indul a korty, érezhető cserzőanyaggal kiegészítve. Ízeiben növényi jegyek érezhetők és a hordós érlelés enyhe pörkölési aromái. Koncentrált és komplex bor, jó arányokkal, hosszú és tartalmas utóízzel.” (Mészáros Gabriella)

Alapadatok

Szőlőfajta:furmint
Termőhely:Tokaj, Kis Garai-dűlő
Telepítés éve:1998
Talaj:lösz, dácit altalaj
Szüret:2017. szeptember 13.
Alkohol:13,1% vol.
Cukor:3 g/l
 
Mennyiség (liter):136
Mennyiség (palackszám × ml):180×750
Becsérték/palack (HUF, bruttó):6000
Becsérték/palack (EUR, bruttó):19