Borkészítés
Palandor 2011 egy dűlőszeletált száraz Furmint, a Palandor dűlőből. Szeptember közepén szüreteltük az épp fürtöket egy hagyományos kosaras présen préseltük, mustülepítést követően hordóban erjesztettük a teljes tételt. Az erjesztést követően néhány hónapig tartó hordós érlelés következett. Hordó: 220 liter, szerednyei gyártó: Miklóssy.
Borjellemzés
„Színre érettebb karaktert mutat. Illata érett és meleg tónusú, teljesen kialakult. Finoman ásványos, a nagyon komplex ásványi anyag tartalommal rendelkező területek sajátja. Kialakult, letisztult bor, remek szerkezettel. Érezni a hordó jelenlétét, akárcsak némi alkoholhangsúlyt a korty végén. Ízeiben zöld dió, tűzkő, nyomokban élesztősség érezhető. Érett, tartalmas meleg tónusú bor, hosszú utóízzel.” (Mészáros Gabriella)
Alapadatok
Szőlőfajta: | furmint |
Termőhely: | Erdőbénye, Palandor-dűlő |
Telepítés éve: | 1980 előtt |
Talaj: | riolittufa |
Szüret: | szeptember közepe |
Alkohol: | 13,5% vol. |
Cukor: | 1 g/l |
Sav: | 6,1 g/l |
Mennyiség (liter): | 112 |
Mennyiség (palackszám × ml): | 150×750 |
Becsérték/palack (HUF, bruttó): | 5000 |
Becsérték/palack (EUR, bruttó): | 16 |