Borkészítés
Október eleji szüret, bogyózás, préselés után spontán erjedt neutrális hordóban.
Borjellemzés
„Tiszta, határozott, fiatalos és élénk illata van. Méz, ánizs, hársvirág és rengeteg egyéb fűszer egészíti ki. Ízében sok és jó sav jelenti a gerincet, ami jó egyensúly kialakulását segítette elő. Ízében is érezni komplexitását, gazdagságát és az alapanyag koncentrációját. Az illatból már ismert karakter érezhető ásványossággal egészül ki. Tartós, hosszú bor, szerethető köntösbe burkolva.” (Mészáros Gabriella)
Alapadatok
Szőlőfajta: | |
Termőhely: | Tarcal, Lestár-dűlő |
Telepítés éve: | 1970-es évek |
Talaj: | lösz |
Szüret: | text |
Alkohol: | 13,72% vol. |
Cukor: | 5,5 g/l |
Mennyiség (liter): | 180 |
Mennyiség (palackszám × ml): | 2 x 120×750 |
Becsérték/palack (HUF, bruttó): | 4500 |
Becsérték/palack (EUR, bruttó): | 150 |