Borkészítés
Egészfürtös préselést alkalmaztunk, majd egy éjszakás ülepítést követően 2 éves hordóban, fajélesztős beoltással erjesztettük szárazra. Jelenleg heti 2 battonage mellett kerekedik a bor.
Borjellemzés
„Mélyebb szín, még nem tisztult le teljesen. Illatában érettebb alapanyag és erőteljesebb hordóhasználat érezhető. Szerkezete határozott, nem kevés savra és cserzőanyagra építve. Erőteljes koncentrációt érzünk benne, még fejlődése legelején tart. Meglehetősen élénk, komplex bor, sima és selymes tónusú. Díszítő ízeiben a hordófűszereket és birses-körtés jegyeket egyaránt megtaláljuk. Hosszú és tartós a szájban.” (Mészáros Gabriella)
Alapadatok
Szőlőfajta: | furmint |
Termőhely: | Mezőzombor |
Telepítés éve: | 1957 |
Talaj: | szürke perlites homok |
Szüret: | 2017. 10. 06. |
Alkohol: | 13,45% vol. |
Cukor: | 1 g/l |
Mennyiség (liter): | 136 |
Mennyiség (palackszám × ml): | 180×750 |
Becsérték/palack (HUF, bruttó): | 10 000 |
Becsérték/palack (EUR, bruttó): | 32 |