,

Myrtus – Lestár-dűlő Hárslevelű 2017

Myrtus Lestár-dűlő Hárslevelű 2017

Borkészítés

Október eleji szüret, bogyózás, préselés után spontán erjedt neutrális hordóban.

Borjellemzés

“Tiszta, határozott, fiatalos és élénk illata van. Méz, ánizs, hársvirág és rengeteg egyéb fűszer egészíti ki. Ízében sok és jó sav jelenti a gerincet, ami jó egyensúly kialakulását segítette elő. Ízében is érezni komplexitását, gazdagságát és az alapanyag koncentrációját. Az illatból már ismert karakter érezhető ásványossággal egészül ki. Tartós, hosszú bor, szerethető köntösbe burkolva.” (Mészáros Gabriella)

Alapadatok

Szőlőfajta:  
Termőhely: Tarcal, Lestár-dűlő
Telepítés éve: 1970-es évek
Talaj: lösz
Szüret: text
Alkohol: 13,72% vol.
Cukor: 5,5 g/l
 
Mennyiség (liter): 180
Mennyiség (palackszám × ml): 2 x 120×750
Becsérték/palack (HUF, bruttó): 4500
Becsérték/palack (EUR, bruttó): 150