Borkészítés
50-es években telepített ültetvényről szedtük az alapanyagot 21 mustfokkal. Tőketerhelés 1kg/tőke. Hordókban erjed és érlelődött a tétel. Erjedés után 1 hónapos seprős kevergetés következett.
Borjellemzés
„Színében még nem teljesen letisztult, picit opálos. Illata tiszta és elég intenzív, édeskés, virágos fűszeres. Tavaszi mező karakterét hordozza. A hordót nagyon kevéssé lehet érezni az illatában, elsősorban primer aromákat mutat. Szájban érezni minimális maradékcukor jelenlétét.” (Mészáros Gabriella)
Alapadatok
Szőlőfajta: | furmint |
Termőhely: | Olaszliszka, Meszes-dűlő |
Telepítés éve: | 1950-es évek |
Talaj: | kőzettörmelékes kötött vályog, alapkőzet: riolittufa |
Szüret: | 2016. október 6. |
Alkohol: | 13% vol. |
Cukor: | 7-8 g/l |
Mennyiség (liter): | 136 |
Mennyiség (palackszám × ml): | 180×750 |
Becsérték/palack (HUF, bruttó): | 4500 |
Becsérték/palack (EUR, bruttó): | 15 |