,

Kvaszinger – Meszes-dűlő Furmint 2017

Kvaszinger Meszes-dűlő Furmint 2017

Borkészítés

50-es években telepített ültetvényről szedtük az alapanyagot 21 mustfokkal. Tőketerhelés 1kg/tőke. Hordókban erjed és érlelődött a tétel. Erjedés után 1 hónapos seprős kevergetés következett.

Borjellemzés

“Színében még nem teljesen letisztult, picit opálos. Illata tiszta és elég intenzív, édeskés, virágos fűszeres. Tavaszi mező karakterét hordozza. A hordót nagyon kevéssé lehet érezni az illatában, elsősorban primer aromákat mutat. Szájban érezni minimális maradékcukor jelenlétét.” (Mészáros Gabriella)

Alapadatok

Szőlőfajta: furmint
Termőhely: Olaszliszka, Meszes-dűlő
Telepítés éve: 1950-es évek
Talaj: kőzettörmelékes kötött vályog, alapkőzet: riolittufa
Szüret: 2016. október 6.
Alkohol: 13% vol.
Cukor: 7-8 g/l
 
Mennyiség (liter): 136
Mennyiség (palackszám × ml): 180×750
Becsérték/palack (HUF, bruttó): 4500
Becsérték/palack (EUR, bruttó): 15