Borkészítés
2017. 09. 29.-én a szőlőt ládákba szüreteltük, majd kíméletesen préseltük egész fürtös állapotában. A mustot egy napon keresztül hűtve ülepítettük, az így kapott tiszta mustot fajélesztővel beoltva többször használt 225-es tölgyfa hordóban 18-20°C- on erjesztettük. Egyszer fejtett bor.
Borjellemzés
„Színre tiszta, illata is határozott, holott közel sem kész borról beszélünk. Körtés, fűszeres, élénk és izgalmas. Szerekezetre szép, savai kimondottan élénkek és lendületesek. Ízében a citrusos-almavirágos jegyek érezhetők leginkább. Finom szerkezet, gazdag ízvilág a bor közepén. Nagyon hosszú, ásványos és fiatalos.” (Mészáros Gabriella)
Alapadatok
Szőlőfajta: | furmint |
Termőhely: | Mezőzombor, Disznókő Szőlőbirtok, Lajosok-dűlő felső része |
Telepítés éve: | 1985 |
Talaj: | riolit és riolittufa alapkőzeten kialakult agyagtalaj |
Szüret: | 2017.09.29. |
Alkohol: | 13,44% vol. |
Cukor: | 1,8 g/l |
Mennyiség (liter): | 136 |
Mennyiség (palackszám × ml): | 180×750 |
Becsérték/palack (HUF, bruttó): | 5500 |
Becsérték/palack (EUR, bruttó): | 18 |