Borkészítés
A késő őszi szüret és bogyózás után 24 órát ázott a 100% Holdvölgy dűlőszelektált zéta szamorodni alapanyaga. A préselést követően acéltartályban erjedt, ami után a pincénkbe hordóba lefejtve 24 hónapon keresztül érlelődött. 2016 tavaszán került palackba ez a bor, azóta palackos érlelése történik.
Borjellemzés
„Színében érettebb jegyeket mutat, akárcsak illatában. Gazdagon díszitett, kakaós csokoládés és fűszeres karakter. Kóstolva a bort élénk és rendezett savak, nagyon finom textúra alapozza meg ízbeli tartóssságát. Végig határozott savai uralják, az édesség ezt valóban csak egyensúlyban tartja. Hosszú bor, jelentős potenciállal.” (Mészáros Gabriella)
Alapadatok
Szőlőfajta: | zéta |
Termőhely: | Mád, Holdvölgy-dűlő |
Telepítés éve: | 2000 |
Talaj: | riolit tufás nyiroktalaj |
Szüret: | 2013. november 20. |
Alkohol: | 12,1% vol. |
Cukor: | 149 g/l |
Mennyiség (liter): | 90 |
Mennyiség (palackszám × ml): | 180×500 |
Becsérték/palack (HUF, bruttó): | 10 000 |
Becsérték/palack (EUR, bruttó): | 32 |