Disznókő Tokaji Hárslevelű 2017

Borkészítés

2017. október másodikán a ládákba szüretelt szőlőt bogyóztunk, majd egy napon át a mustot héjon tartottuk hűtött körülmények között. A kíméletes préselésből, továbbá egy napos ülepítésből származó tiszta a mustot, fajélesztővel beoltottuk, 18-20°C-on erjesztettük többször használt 225l-es fahordóban. Egyszer fejtettük (2018. január).

Borjellemzés

„Nagyon fiatalos, még szinte érezni rajta az erjedési aromákat, élesztősséget. Illatban ennek ellenére már most is teljes tisztasággal tör elő a hárslevelű karaktere. Pici hársméz, növényi jegyek, buja fűszeresség érezhető benne. Remek szerkezet, kitűnő savak, élénkség végig a érezhető a szájban. Mondhatnánk, ez a 100% hárslevelű. Hosszú, tartós és elegáns egyszerre.” (Mészáros Gabriella)

Alapadatok

Szőlőfajta:furmint, hárslevelű
Termőhely:Mezőzombor, Disznókő Szőlőbirtok, Kapi-dűlő felső része
Telepítés éve: 1976
Talaj: Riolit és riolittufa alapkőzeten kialakult agyagtalaj
Szüret: 2017. 10. 02.
Alkohol: 13,24% vol.
Cukor: 2,4 g/l
 
Mennyiség (liter):136
Mennyiség (palackszám × ml):180×750
Becsérték/palack (HUF, bruttó):4100
Becsérték/palack (EUR, bruttó):13