Borkészítés
A szőlő az úrágya 57-es parcellájában termett. Az érett, egészséges fürtöket bogyózták, majd kíméletes kézi prést alkalmaztak. A must spontán, természetes élesztőkkel, zempléni tölgyfa hordóban erjedt.
Borjellemzés
„Mélyebb citrom színű, jelentős viszkozitású bor. Illatában az érett karakter jegyei érezhetők amit az ásványosság vezet. Dohány, nedves avar és sós-fűszeres karakter adja a meleg tónusok javát, eltéveszthetetlen mádi kiegészítéssel. Kóstolva a bort nagy testet de lendületes savakat érzünk, remek egyensúllyal. A hordós érlelés és a terroir jelenléte némi összehúzó hatással teszi a kortyot kissé markánssá. Határozott, komoly bor, hosszú érlelési potenciállal.” (Mészáros Gabriella)
Alapadatok
Szőlőfajta: | furmint-hárslevelű |
Termőhely: | Mád, Úrágya-dűlő 57-es parcella |
Telepítés éve: | 1930 |
Talaj: | riolitos agyagásvány |
Szüret: | 2013. szeptember |
Alkohol: | 14,5% vol. |
Cukor: | 5.7 g/l |
Mennyiség (liter): | 75 |
Mennyiség (palackszám × ml): | 102×750 |
Becsérték/palack (HUF, bruttó): | 9000 |
Becsérték/palack (EUR, bruttó): | 29 |