Demetervin Úrágya 57 – Furmint/Hárs 2013

Borkészítés

A szőlő az úrágya 57-es parcellájában termett. Az érett, egészséges fürtöket bogyózták, majd kíméletes kézi prést alkalmaztak. A must spontán, természetes élesztőkkel, zempléni tölgyfa hordóban erjedt.

Borjellemzés

„Mélyebb citrom színű, jelentős viszkozitású bor. Illatában az érett karakter jegyei érezhetők amit az ásványosság vezet. Dohány, nedves avar és sós-fűszeres karakter adja a meleg tónusok javát, eltéveszthetetlen mádi kiegészítéssel. Kóstolva a bort nagy testet de lendületes savakat érzünk, remek egyensúllyal. A hordós érlelés és a terroir jelenléte némi összehúzó hatással teszi a kortyot kissé markánssá. Határozott, komoly bor, hosszú érlelési potenciállal.” (Mészáros Gabriella)

Alapadatok

Szőlőfajta:furmint-hárslevelű
Termőhely:Mád, Úrágya-dűlő 57-es parcella
Telepítés éve:1930
Talaj:riolitos agyagásvány
Szüret:2013. szeptember
Alkohol:14,5% vol.
Cukor:5.7 g/l
 
Mennyiség (liter):75
Mennyiség (palackszám × ml):102×750
Becsérték/palack (HUF, bruttó):9000
Becsérték/palack (EUR, bruttó):29