Borkészítés
Korai szüret-fürt válogatás. Bogyózás. Préselés „Kossuth” présen. Must ülepítés acél tartályban. Spontán erjesztés 500 literes fahordóban (egy vagy két éves, Kádár Hungary). Seprőn érlelés a palackozásig. Alacsony összkén (kb 60 mg/l).
Borjellemzés
„Tiszta, finoman élesztős illat könnyed hársas karakterrel. Hársfavirág, méz és pici vegetális jelleg alkotja a bor aromatikájának gerincét. Kóstolva a bort határozott savakat érzünk, finom eleganciával kiegészülve. Egyensúlya jó, utóíze hosszú és tartós. Ásványossága teszi igazán komplexszé a bort.” (Mészáros Gabriella)
Alapadatok
Szőlőfajta: | hárslevelű |
Termőhely: | Mád, Nyúlászó-dűlő |
Telepítés éve: | kb. 1960 |
Talaj: | riolit tufa |
Szüret: | 2017. 09. 28. |
Alkohol: | 12,5% vol. |
Cukor: | 0 g/l |
Mennyiség (liter): | 136 |
Mennyiség (palackszám × ml): | 180×750 |
Becsérték/palack (HUF, bruttó): | 5500 |
Becsérték/palack (EUR, bruttó): | 16 |