,

Budaházy – Nyúlászó-dűlő Hárslevelű 2017

Budaházy Nyúlászó-dűlő Hárslevelű 2017

Borkészítés

Korai szüret-fürt válogatás. Bogyózás. Préselés „Kossuth” présen. Must ülepítés acél tartályban. Spontán erjesztés 500 literes fahordóban (egy vagy két éves, Kádár Hungary). Seprőn érlelés a palackozásig. Alacsony összkén (kb 60 mg/l).

Borjellemzés

“Tiszta, finoman élesztős illat könnyed hársas karakterrel. Hársfavirág, méz és pici vegetális jelleg alkotja a bor aromatikájának gerincét. Kóstolva a bort határozott savakat érzünk, finom eleganciával kiegészülve. Egyensúlya jó, utóíze hosszú és tartós. Ásványossága teszi igazán komplexszé a bort.” (Mészáros Gabriella)

Alapadatok

Szőlőfajta:  hárslevelű
Termőhely:  Mád, Nyúlászó-dűlő
Telepítés éve:  kb. 1960
Talaj:  riolit tufa
Szüret:  2017. 09. 28.
Alkohol:  12,5% vol.
Cukor:  0 g/l
 
Mennyiség (liter): 136
Mennyiség (palackszám × ml): 180×750
Becsérték/palack (HUF, bruttó): 5500
Becsérték/palack (EUR, bruttó): 16