Budaházy Nyúlászó-dűlő Hárslevelű 2017

Borkészítés

Korai szüret-fürt válogatás. Bogyózás. Préselés „Kossuth” présen. Must ülepítés acél tartályban. Spontán erjesztés 500 literes fahordóban (egy vagy két éves, Kádár Hungary). Seprőn érlelés a palackozásig. Alacsony összkén (kb 60 mg/l).

Borjellemzés

„Tiszta, finoman élesztős illat könnyed hársas karakterrel. Hársfavirág, méz és pici vegetális jelleg alkotja a bor aromatikájának gerincét. Kóstolva a bort határozott savakat érzünk, finom eleganciával kiegészülve. Egyensúlya jó, utóíze hosszú és tartós. Ásványossága teszi igazán komplexszé a bort.” (Mészáros Gabriella)

Alapadatok

Szőlőfajta: hárslevelű
Termőhely: Mád, Nyúlászó-dűlő
Telepítés éve: kb. 1960
Talaj: riolit tufa
Szüret: 2017. 09. 28.
Alkohol: 12,5% vol.
Cukor: 0 g/l
 
Mennyiség (liter):136
Mennyiség (palackszám × ml):180×750
Becsérték/palack (HUF, bruttó):5500
Becsérték/palack (EUR, bruttó):16