Borkészítés
Hagyományos egészfürtös préseléssel, tartályban erjesztett, majd erjedés után harmadtöltésű 220 literes Szerednyei hordóban érlelt borkülönlegesség, mely szép savai mellett a trópusi aromák és a botrytiszes jegyek játékát érezhetjük a vulkáni talaj komoly kiegészítésével, mely az Omlás- és a Diókút-dűlő sajátosságából ered.
Borjellemzés
„Mélyebb aranyba hajló citrom szín. Illata lehengerlően muskotályos, tele a szőlő mézes-édeskés, erősen botritiszes jellegével. Csupa gyümölcs bor kitűnő szerkezettel. Savai elég lendületesek ahhoz, hogy a buja illat ellenére ne egyszerűen egy édes bort, hanem igazi szamorodnit lássunk benne. Utóíze határozott, hosszú és tartós.” (Mészáros Gabriella)
Alapadatok
Szőlőfajta: | |
Termőhely: | Erdőbénye |
Telepítés éve: | 2004 |
Talaj: | riolit-riolittufa |
Szüret: | 2016. november |
Alkohol: | 12,5% vol. |
Cukor: | 130 g/l |
Mennyiség (liter): | 136 |
Mennyiség (palackszám × ml): | 270×500 |
Becsérték/palack (HUF, bruttó): | 7500 |
Becsérték/palack (EUR, bruttó): | 24 |