Borkészítés
Az Öreg Király Dűlőből, 22 sor bogyónövekedés kezdetekor lelevelezett szőlőből szüretelt 100% furmint. A szüret időpontja szeptember 29, az alapanyag gyönyörű sárga, ízes, jó savtartalmú. A szőlő feldolgozása kíméletesen, majd ülepítés, gravitációs színelés, spontán erjesztés hőmérséklet kontroll mellett. A Furmint 0929 jelenleg finomseprőn pihen.
Borjellemzés
„Szinre illatra fiatalos, kissé zárkózott bor. Levegővel szépen nyílik meg illata, idővel mézeskalács fűszerek, sós-ásványos jegyek és birs jelenik meg benne. Ízében még érezni némi édességet, de egyáltalán nem kelt ezáltal könnyed karaktert. Határozott savgerinc, jó hordóhasználat, finoman selymes textúra jellemzi. Hosszú, tartós és komplex bor, komoly potenciállal.” (Mészáros Gabriella)
Alapadatok
Szőlőfajta: | furmint |
Termőhely: | Mád, Öreg Király-dűlő |
Telepítés éve: | 2004-2005 |
Talaj: | riolittufa, zeolit, vörösagyag |
Szüret: | 2017. szeptember 29. |
Alkohol: | 13% vol. |
Cukor: | 8,8 g/l |
Mennyiség (liter): | 136 |
Mennyiség (palackszám × ml): | 180×750 |
Becsérték/palack (HUF, bruttó): | 11,000 |
Becsérték/palack (EUR, bruttó): | 36 |