Erzsébet Pince dűlő

Szőlőfajta: furmint
Termőhely: Mád, Király-dűlő
Telepítés éve: 1992
Talaj: agyagos nyiroktalaj, riolittufával
Szüret: 2009. október

………………………
Alkohol:
10,5% vol
Cukor: 144 g/l
………………………

Borkészítés: 100% furmint a mádi Király-dűlőből. Mikroparcella, azért kapta a Király 1A nevet. Szamorodnieljárással készült a bor. 2009-ben kevés volt az aszúszem, ezen a szőlőn 15-20% volt a botritisz aránya. Egy éjszakai áztatás után hagyományos feldolgozást kapott. Tartályban erjedt és erjedés után került zempléni tölgyfa hordóba (2. töltésű, szerednyei) 11 hónapos fahordós érlelésre.

Borjellemzés: „Ez a bor újabb bizonyítéka annak, hogy a kevésbé botritiszes évjáratok is milyen komoly beltartalmi értékekkel bíró édes borokat tudnak adni. Az alapanyag tisztasága és határozottsága a furmint mély fűszerességében is érezhető. Visszafogottabb savszerkezet, már teljesen letisztult ízkép jellemzi. Érett, meleg tónusú bor.” (Mészáros Gabriella)

Becsérték: 68 litres / 136 x 500 ml
558–789 e HUF/tétel (1800–2550 EUR/tétel)
4100–5800 HUF/palack (13–19 EUR/palack)

Erzsébet Pince
H-3910 Tokaj, Bem utca 16.
Tel.: +36 20 802 0137, +36 20 537 3805
contact@erzsebetpince.hu, erzsebetpince@gmail.com
www.erzsebetpince.hu
www.facebook.com/Erzsébet-Pince

Erzsébet pince logo