Szent Benedek szőlő fotó

Szőlőfajta: furmint 60%, hárslevelű 30% és zéta 10%
Termőhely: Tállya, Köveshegy-, Nyírjes-dűlő, Mád, Szent Tamás-dűlő
Szüret: 2006. november 2.

………………………
Alkohol:
10,3% vol
Cukor: 71,2 g/l
………………………

Borkészítés: A pincészetnél először készítettünk ilyen típusú, kései szüret jellegű bort. A kiválasztott területekről a túlérésben lévő, Botrytis cinerea-mentes, töppedt szőlőt egybe szüreteltük, a házasítást már a présben elvégezve. A mustot nagy 500 literes hordókban erjesztettük, majd féléves korában egy kíméletes derítés és szűrés után palackoztuk.

Borjellemzés: „Intenzív és elragadó illat, a hárslevelű legszebb oldalát mutatva. Ritka jelenség, hogy ilyen érett állapotú bort kóstolhatunk, melynek illatintenzitása ennyire erőteljes. Botritisz-mentesen, három dűlőből szedték az alapanyagot, mely mindhárom fajta karakterét képes megmutatni. Remek savak, élénk és sima karakter. A 70 g körüli maradékcukor szinte észrevétlen marad, olyan határozott a bor szerkezete. Élénk, ereje teljében lévő tétel, igazi kuriózum.” (Mészáros Gabriella)

Becsérték: 33 liter / 66 x 500 ml
113–152 e HUF/tétel (370–490 EUR/tétel)
1700–2300 HUF/palack (5–7 EUR/palack)

Szent Benedek Pincészet
Szent Benedek Submontanum Kft.
H-7400 Kaposvár, Ezredév u.1
Pince: 3907 Tállya, Árpád tér 6
Tel.: +36 30 993 6954
info@szentbenedekpinceszet.hu
www.szentbenedekpinceszet.hu
www.facebook.com/SzentBenedekPinceszet

Szent Benedek logo