Dorogi Testvérek Pincészete

Szőlőfajta: sárgamuskotály
Termőhely: Tarcal, Lónyai-dűlő
Telepítés éve: 2000
Talaj: lösz, alapkőzet riolit
Szüret: 2012. november közepe

………………………
Alkohol:
11,7% vol
Cukor: 177 g/ l
………………………

Borkészítés: A tarcali Lónyai-dűlő sárgamuskotály-parcellájában szeptember közepén kezdtük az aszúszemeket több menetben, ami november közepén a szürettel zárult. Az összegyűjtött aszúszemeket a maradék szőlőből készült mustban (murciban) áztattuk 48 órán keresztül. Ezek után harmadik töltésű, zempléni hordóban erjedt tovább spontán. Kétéves fahordós érlelést követően palackban fejlődik tovább.

Borjellemzés: „Illatában már bódítóan muskotályos ez a bor. Tele gyümölcsökkel, mézzel és a szőlő izgalmas, parfümös karakterével. Nyomokban citrusosság, leheletnyi dió és levendula. Szájban vastag és telt karaktert érzünk, a meleg évjárat nagyon tiszta és egyértelmű lenyomata. Finom savszerkezet, érezhető, de éppen csak érintésnyi cserzőanyag. Meleg tónusú, puha, simogató bor, mely nagyon hosszan megmarad a szánkban.” (Mészáros Gabriella)

Becsérték: 136 liter / 272 x 500 ml
4026–5631 e HUF/tétel (12990–18170 EUR/tétel)
14800–20700 HUF/palack (48–67 EUR/palack)

Dorogi István/Dorogi Testvérek Pincészete
H-3915 Tarcal, Klapka u. 7.
Tel.: +36 20 957 6470
dorogibor@freemail.hu

Dorogi Testvérek Pincészete