Zsirai vineyard photo

Szőlőfajta: furmint
Termőhely: Mád, Középhegy
Telepítés éve: 1970-es évek eleje
Talaj: vörös agyag, riolit tufa, kvarc
Szüret: szeptember 19. és október 7.

……………
Alkohol:
13% vol.
Cukor: 4-5 g/l
……………

Borkészítés: Többszöri szüret házasításából készült. Mindegyik szüret alkalmával bogyózást követően 3-4 órát áztattuk a szőlőszemeket a mustban, majd egy kíméletes préselést követően hordóban, spontán erjesztettük a borokat. Erjedés után házasítottuk, jelenleg egy 136 literes hordóban érleljük.

Borjellemzés:Illatában élénk fűszeresség érezhető, menta, ánizs, némi sós beütéssel. Kissé visszafogott, de levegővel nagyon szépen megnyílik. Szájban határozott savak fogadnak, eleven, de nem túlzó sem mennyiségét, sem minőségét illetően. Kis cserzőanyag érezhető a savak mellett. Kimondottan hosszú és tartós a szánkban. Ízeiben is keveredik egy finoman visszafogott zöldfűszeres vonal a sós-ásványos jegyekkel. Egyenes vonalú, szép szerkezetű bor, mely fejlődése legelején tart.” (Mészáros Gabriella)

Becsérték: 136 liter / 182 x 750 ml
783–1092 e HUF/hordó (2530–3530 EUR/hordó)
4300–6000 HUF/palack (14–19 EUR/palack)

Zsirai Pincészet
H-3909 Mád, Batthyány u. 71.
Tel.: +36 30 333 1887
zsirai.kata@zsiraipinceszet.hu
www.facebook.com/zsiraipinceszet
zsiraipinceszet.hu/hu

Zsirai logo