Kővágó-dűlő fotó

Szőlőfajta: furmint
Termőhely: Mád, Kővágó-dűlő
Telepítés éve: 1992
Talaj: riolit, riolittufa
Szüret: 2015. szeptember 15-16.

……………
Alkohol:
14% vol.
Cukor: 2 g/l
……………

Borkészítés: A mádi Kővágó-dűlőnkben szeptember 15-én és 16-án az ép, egészséges furmintot kézzel kis, 15 kg-os szüretelőládákba szedtük és szállítottuk be a tolcsvai feldolgozóba. A szőlő azonnal válogatóasztalra került, ezután egész fürtökben préseltük. A kíméletes lékinyerés után a mustot 24 óráig ülepítettük, az erjesztés és az érlelés első töltésű, M-es égetésű, 136 literes tölgyfa hordóban történt, finomseprőn tartással.

Borjellemzés: „Igazi egyéniség ez a bor. A Kővágó- dűlő ásványossága határozott zöldfűszeres kísérettel érkezik az illatban. Remek savak, erőteljes struktúra, jó egyensúly. Komoly, férfias jegyek, amit ízben a finoman elegáns turbolyás, ánizsos karakter tesz vonzóvá. Telt, koncentrált és komplex furmint, vélhetően hosszú potenciállal.” (Mészáros Gabriella)

Becsérték: 136 liter / 182 x 750 ml
801–1129 e HUF/hordó (2590–3640 EUR/hordó)
4400–6200 HUF/palack (14–20 EUR/palack)

Tokaj Kereskedőház Zrt
Tokaj Crown Estates

H-3934 Tolcsva, Petőfi út 36-40.
Tel.: +36 20 596 8281
nemeth.krisztina@tokajwinetrade.com
www.crownestates-tokaji.com
www.facebook.com/tkzrt

Tokaj Kereskedőház logo