Baranyai Béla - Mádi Borház Borásza

Baranyai Béla - Istenhegy photoSzőlőfajta: furmint
Termőhely: Rátka, Isten-hegy
Telepítés éve: 1985
Talaj: zeolit, riolittufa, kvarc
Szüret: október 1.

……………………..
Alkohol:
13%
Cukor: 4 g/l
……………………..

Borkészítés: A szőlőt hagyományos módon dolgozom fel, mely során állókosaras kézi működtetésű prést használok. Mind az erjesztés, mind az érlelés zempléni tölgyből készült fahordóban történik.
Október eleji szüretből származik az alapanyag, mely 100%-ban az Istenhegy-dűlőben született. Ez a terület jellemzően sok kvarc- és zeolitmaradványt tartalmaz, ami az itt termett borok igen határozott, de mégis eleven, vibráló karakteréért felelős..

Borjellemzés: „A bor 500 literes fahordóban erjedt, jelenleg már külön kis hordóban érik. Remek egyensúlyú, finom és elegáns szerkezetű bor. Klasszikusnak nevezhető igen tartalmas, szinte vastagnak mondanám. Aromatikája jellemzően az ásványos borok visszafogottabb gyümölcsösségét mutatja. Hosszú, telt, utóízében sós-matt jegyekkel.” (Mészáros Gabriella)

Becsérték: 136 liter / 182 x 750 ml
190-263 e HUF/hordó (610-850 EUR/hordó)
1030-1440 HUF/palack (3-5 EUR/palack)

Letöltés: Baranyai – Istenhegy 21-es hordó 2015

Baranyai Béla
H-3915 Tarcal, Téglagyári u. 10.
Tel.: +36 70 639 7893
madiborhaz@gmail.com