Kvaszinger vineyard 2 photo

Szőlőfajta: furmint
Termőhely: Szegilong, Hatalos-dűlő
Telepítés éve: 1998
Talaj: barna erdőtalaj
Szüret: novemberben

………………………
Alkohol:
11% vol.
Cukor: 170 g/l
………………………

Borkészítés: Szegilong Hatalos dűlője délkeleti fekvésű, meredek dőlésszögű, ásványokban gazdag terület. A kézi, kisládás szüret során 50%-ban aszúsodott fürtöket szedtek. A zúzás-bogyózás után 12 órás héjon áztatás, majd kíméletes préselés következett. Ülepítés után 225 literes használt tölgyfa hordóban erjesztették, majd ezekben a hordókban 9 hónapon át érlelték.

Borjellemzés:A Kvaszinger család borait kevéssé ismerjük még, de vélhetően hallunk róluk a jövőben. Édes késői szüretelésű bort indítanak az árverésen, mely sokak kedvence lesz majd. Szinte már most selymes textúrát mutat, finoman árnyalt gyümölcsösséggel az ízében. Jelentős cukortartalma ellenére nem az édességről szól, sokkal inkább a buja gyümölcsösség vezeti ornamentikáját.” (Mészáros Gabriella)

Becsérték:
680–800 e HUF/fél hordó (2200–2600 EUR/fél hordó)
5000–5800 HUF/palack (16–19 EUR/palack)
2 x 68 liter / 2 x 136 x 500 ml

Kikiálltási ár:
600 e HUF/fél hordó
4411 HUF/palack
2 x 68 liter / 2 x 136 x 500 ml

Kvaszinger
3933 Olaszliszka, Burgundia utca 6.
Tel.: +3620 2917 186
kvaszinger.laszlo@gmail.com
www.facebook.com/pages/Kvaszinger-Bor
www.kvaszinger.hu

logo-2015-kvaszinger