Szőlőfajta: hárslevelű
Termőhely: Mád, Úrágya-dűlő
Telepítés éve: az 1930-as években valamikor
Talaj: vörös nyirok
Szüret: október

……………………..
Alkohol:
13,9% vol.
Cukor: 3,3 g/l
……………………..

Borkészítés: A szőlő az Úrágya-dűlő keleti felében, az 57-es parcellában termett. A hárslevelűt és a furmintot külön szedték és külön dolgozták fel ehhez a borhoz. Az érett, egészséges fürtöket bogyózták, majd kíméletes kézi préselést alkalmaztak. A must spontán, természetes élesztőkkel, zempléni tölgyfa hordóban erjedt, nyolc hónap után került palackozásra. A tétel 2009 óta nincs kereskedelmi forgalomban, az utolsó 45 palack kerül árverésre.

Borjellemzés: „Nem mindennapi bort kóstolhatunk ebben a tételben. Színe, illata egyértelműen érett bort mutat. Mindaz, ami egy szépen fejlődött száraz tokaji borra jellemző lehet, az itt megtalálható. Kitűnő sav-alkohol arányok, mély, érlelt karakter. Ízében is a tercier aromák uralkodnak, dió, dohány, datolya, aszalt szilva körben. Az Úrágya-dűlő jellegzetes vibráló ásványossága zárja a kortyot.” (Mészáros Gabriella)

Becsérték:
9500–10500 HUF/palack (31–34 EUR/palack)
45 x 750 ml

Kikiálltási ár:
9777 HUF/palack
440 e HUF (45 x 750 ml)

Demetervin
H-3909 Mád, Bercsényi u. 5.
Tel.: +36 20 931 2234
info@demetervin.hu
www.demetervin.hu

logo-2015-demetervin